13November

Miért célszerű ingyenes weboldal helyett profi honlapot készíttetni?

Az internet egy olyan fórum, melyen minden vállalkozás, minden jelenlévő egyforma esélyekkel indul. Ez azonban amellett, hogy pozitívan cseng, sok hátulütőt is jelent.

Győr, 2012. 11. 13. | Hg art, Tóth Norbert

Egy internetes oldal egy cég névjegye, sokszor ez az első találkozási pont az ügyfelének, és a cégének. Meghatározó ezért annak tartalma valamint megjelenése. Amikor az ember keres valamit a világhálón, általában nagyon gyorsan válogat a sok hasonló témájú oldal közt, ezt bizonyára Ön is így teszi. Egy-két pillantás, és már érezzük is, hogy ez nem az, amit keresünk, és továbbállunk. Pontosan ez történik akkor, ha a weboldala nem profi, nem azt sugallja, hogy ez valami profi, egyedülálló és megbízható. Ez egészen máshogy történik, ha profi munkát készíttet. Az új látogató érdekesnek, megnyerőnek találja majd az oldalt, elkezd olvasgatni, kattintgatni rajta, és így kezdődnek a valódi üzletek – akár az interneten is, igen.

ingyenes weboldal

Amikor létrejön egy új weboldal, senki sem tud annak létezéséről, csak a tulajdonosa és annak ismerősei, barátai, akiknek megmutatja azt. Ha az ismerős, aki megtekintette az oldalt, hasznosnak találja annak tartalmát, emlékezni fog rá, amikor legközelebb olyan témájú beszélgetésben vesz részt, amely releváns a weboldal témájában, és valószínűleg ajánlani fogja azt. Akik az ajánlást kapták, szintén megnyitják a weboldalt – nem nehéz elképzelni, hogyan is lesz ez hasznos a weboldal tulajdonosának. Az ajánlások révén látogatottsághoz jut, a látogatók számának növekedése pedig egyenesen arányos a potenciális ügyfelek számával. Egy weboldal népszerűsítésének azonban nem ez a folyamat az elsődleges módja.


Hogyan működik akkor ez az interneten? Természetesen itt merőben más eszközökkel zajlik mindez. Az internetes fórumokon persze ez a klasszikus ajánlás ugyanígy működhet, de ez önmagában kevés. Mivel mindenki egyenlő esélyekkel indul, mindenki a nulláról, ezért nagyon fontos, hogy olyan szakemberre bízza az oldal népszerűsítését, aki pontosan tudja, hogyan növelhető egy oldal ajánlásainak száma. Ez egy ingyenes weboldal elkészítése esetén nem történik meg, és az egyenlő versenyben természetesen így alul marad a többi oldallal szemben. Egy weboldal létezésének célja leginkább az, hogy ügyfeleket szerezzen a tulajdonosának azáltal, hogy könnyen megtalálható.
Senkinek nincs biztos pozíciója egy adott kereső organikus találati listáján, ezért azon feljebb és feljebb lehet kerülni, a kulcsa a megtalálhatóságnak, és így a látogatottság növelésének ez.


Így könnyű belátni, hogy mennyire fontos az ingyenes weboldal készíttetése helyet egy profit megbízni.

További cikkajánlatok:

Milyen egy jó honlap?

Vegyük sorra, mik is egy igazán jó honlap ismérvei, milyen tartalommal[..]

Tartalommarketing, keresőoptimalizálás, hozzáállás. Más szemszög

Legtöbbünk nem szereti, ha eladni akarnak neki valamit. Vásárolni szer[..]

Bloggerek és bloggerinák

Miért ne keressünk pénzt a hobbinkkal? Mi kell hozzá?

Arculattervezés - mit is jelent ez pontosan?

A cég arca annak arculata - ne nagyoljunk el ezért megalkotását, ne be[..]